Izborno sobranie na MPCO Sv. car Konstantin i carica Elena

Dragi braća i sestri,

ve pokanuvame na Izborno sobranie koe će se održi vo prostoriite na MKD Ilinden vo 12 časot, posle liturgijata vo crkvata Sv. Fabijan i Sebastijan koja će ja predvodi otec Kirko Velinski so početok vo 10 casot.

Почитувани,

Врз основа на одлуките донесени на редовната седница на МПЦО „Св цар Константин и царица Елена„ од 18.02.2018 година, и согласно Статутот на МПЦО во Ријека, со големо задоволство и духовна радост,

В Е П О К А Н У В А М Е

ДА ПРИСУСТВУВАТЕ НА РЕДОВНОТО ГОДИШНО ИЗБОРНО СОБРАНИЕ НА МПЦО ВО РИЈЕКА

кое ке се одржи во Недела, 04.03.2018 година со почеток во 12,00 часот, во просториите на МКД „Илинден„ - Матачиќева 5 во Ријека, после Боженствената Света Литургија, која ќе се одржи во црквата св. Фабијан и Себастијан, во Стариот град, со почеток во 10:00 часот, под водство на парохискиот свештеник на МПЦ во РХ, протоереј - ставрофор Кирко Велински.

ГОДИШНОТО ИЗБОРНО СОБРАНИЕ КЕ ГО ПРЕДВОДИ;

Протоереј-ставрофор, Кирко Велински,
парохиски свештеник на МПЦ во Република Хрватска

FACEBOOK

facebook_page_plugin