VIJEĆE MNM RIJEKA - NOVOSTI
Srijeda, 10 Listopad 2018 15:05

Dan antifašističkog ustanka naroda RM - 2018

Vijeće Makedonske nacionalne manjine u Primorsko-goranskoj županiji, Vijeće Makedonske nacionalne manjine za Grad Rijeku, MKD "ILINDEN" iz Rijeke i Počasni konzulat Republike Makedonije u Republici Hrvatskoj sa sjedištem u Rijeci, svim iseljenicima iz Republike Makedonije koji žive i rade u Republici Hrvatskoj, svim svojim članovima, te svim sugrađanima u Republici Makedoniji, čestitaju "Dan antifašističkog ustanka naroda Republike Makedonije 11. Oktobar", i POZIVAJU sve članove, i prijatelje na prigodni susret povodom obilježavanja "Dana antifašističkog ustanka naroda Republike Makedonije 11. Oktobar"

Vijeće Makedonske nacionalne manjine za Grad Rijeku, Vijeće Makedonske nacionalne manjine u Primorsko-goranskoj županiji, Makedonska Pravoslavna Crkvena Općina Sv. Car Konstantin i Carica Elena i MKD Ilinden iz Rijeke, svim pripadnicima makedonske nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj, te svim svojim članovima i sugrađanima u Republici Makedoniji čestitaju Dan neovisnosti Republike Makedonije - 08. Septemvri.

Pozivamo sve članove i sugrađane da 08.09.2018. od 18:00h zajedno obilježimo ovaj praznik na manifestaciji Porto Etno – festival glazbe i gastronomije uz brojne druge nacionalne manjine i bogat program, predstavljajući makedonsku nacionalnu kuhinju i kulturni program uz tradicionalne plesove i pjesme naše pjevačke i folklorne skupine.

Srijeda, 14 Ožujak 2018 17:20

Otvoreno pismo

Poštovani predsjedniče Republike Makedonije, 

Poštovani predsjedniče Sobranja, poštovani zastupnici Sobranja, 

Poštovani premijeru, poštovani ministri, 

Poštovani predsjedniče Ustavnog suda Republike Makedonije,

Poštovani predsjedniče Vrhovnog suda Republike Makedonije,

Poštovani predsjedniče Makedonske akademije nauka i umjetnosti,

Poštovani Arhiepiskope Ohridski i Makedonski g. Stefan, poštovani članovi Svetog arhierejskog sinoda Makedonske pravoslavne crkve,

Poštovani građani Republike Makedonije,

Poštovani Makedonci,

Utorak, 28 Studeni 2017 11:02

26. Makedonska večer

Makedonsko kulturno društvo “Ilinden” iz Rijeke, obavještava i poziva sve svoje članove, njihove obitelji, prijatelje i sugrađane na tradicionalnu „26. MAKEDONSKU VEČER ”  koja će se održati u subotu, 02. 12. 2017. godine s početkom u 19,30 sati, u dvorani hotela ''Royal” u Opatiji.FACEBOOK

facebook_page_plugin