MAKEDONSKA PRAVOSLAVNA CRKVENA OPĆINA - NOVOSTI

Vijeće Makedonske nacionalne manjine za Grad Rijeku, Vijeće Makedonske nacionalne manjine u Primorsko-goranskoj županiji, Makedonska Pravoslavna Crkvena Općina Sv. Car Konstantin i Carica Elena i MKD Ilinden iz Rijeke, svim pripadnicima makedonske nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj, te svim svojim članovima i sugrađanima u Republici Makedoniji čestitaju Dan neovisnosti Republike Makedonije - 08. Septemvri.

Pozivamo sve članove i sugrađane da 08.09.2018. od 18:00h zajedno obilježimo ovaj praznik na manifestaciji Porto Etno – festival glazbe i gastronomije uz brojne druge nacionalne manjine i bogat program, predstavljajući makedonsku nacionalnu kuhinju i kulturni program uz tradicionalne plesove i pjesme naše pjevačke i folklorne skupine.

Utorak, 05 Lipanj 2018 08:46

Dani MPCO u Rijeci 2018

S osobitim zadovoljstvom i duhovnom radošću pozivamo Vas na svečano obilježavanje Dana MPCO u Rijeci ''Sv.car Konstantin i carica Elena''

Četvrtak, 05 Travanj 2018 08:24

Čestit Veligden

Sretan i blagoslovljen Uskrs, te mir i dobro žele Vam

MKD Ilinden Rijeka
Vijeće makedonske nacionalne manjine u PGŽ
Vijeće makedonske nacionalne manjine za Grad Rijeku
MPCO Rijeka sv. Car Konstantin i Carica Elena

Srijeda, 04 Travanj 2018 15:29

Sv. Božanstvena Liturgija povodom Uskrsa

Makedonska pravoslavna crkvena općina u Rijeci, ''Sv. car Konstantin i carica Elena'', obavještava i poziva sve svoje članove na Sv. Božanstvenu Liturgiju povodom Uskrsa, koja će se služiti u subotu, 07.04.2018. godine, navečer, s početkom u 23:00 sata, u crkvi Sv. Fabijana i Sebastijana, u Starom gradu.

Srijeda, 14 Ožujak 2018 17:20

Otvoreno pismo

Poštovani predsjedniče Republike Makedonije, 

Poštovani predsjedniče Sobranja, poštovani zastupnici Sobranja, 

Poštovani premijeru, poštovani ministri, 

Poštovani predsjedniče Ustavnog suda Republike Makedonije,

Poštovani predsjedniče Vrhovnog suda Republike Makedonije,

Poštovani predsjedniče Makedonske akademije nauka i umjetnosti,

Poštovani Arhiepiskope Ohridski i Makedonski g. Stefan, poštovani članovi Svetog arhierejskog sinoda Makedonske pravoslavne crkve,

Poštovani građani Republike Makedonije,

Poštovani Makedonci,

Dragi braća i sestri,

ve pokanuvame na Izborno sobranie koe će se održi vo prostoriite na MKD Ilinden vo 12 časot, posle liturgijata vo crkvata Sv. Fabijan i Sebastijan koja će ja predvodi otec Kirko Velinski so početok vo 10 casot.

Petak, 19 Siječanj 2018 09:31

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

Povodom ekumenskog tjedna pozivamo Vas na program molitvene osmine za zajedništvo kršćana:

U nastavku pročitajte program: 

Srijeda, 03 Siječanj 2018 16:57

Sv. Liturgija povodom Božića

Makedonska Pravoslavna Crkvena Općina u Rijeci, ''Sv. car Konstantin i carica Elena'', obavještava i poziva sve svoje članove na Sv. Liturgiju povodom BOŽIĆA, koja će se služiti u SUBOTU, 06.01.2018. godine, u večernjim satima, s početkom u 23:00 sata, u crkvi Sv. Fabijana i Sebastijana, u Starom gradu, Ul. Marka Marulića 14.

Utorak, 02 Siječanj 2018 10:50

Izložba slika "Marija iz Nazareta"

Povodom božićnih i novogodišnjih blagdana MKD Ilinden Vas poziva na samostalnu izložbu slika slikarice i umjetnice Marije Brezac Benigar pod naslovom "Marija iz Nazareta". Ovo je njena 17. samostalna izložba koja u prvi plan stavlja službenicu Gospodnju, Djevicu Mariju. Izložbu možete pogledati u prostorijama MKD Ilinden-a na adresi Matačićeva 5, a bit će otvorena do 31.01.2018. u uredovno vrijeme Udruge: ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom i petkom od 10:00 – 12:00 sati, a srijedom od 17:00 – 19:00 sati.

FACEBOOK

facebook_page_plugin