MKD Ilinden na XV. Bundevijadi

Glazbena, pjevačka, folklorna i etno skupina MKD Ilinden nastupit će na 12.10.2019. na tradicionalnoj dvodnevnoj manifestaciji Bundevijada u Vrbovskom.

Okosnicu petnaestog izdanja ove eko-etno manifestacije čine brojni izlagači zdrave hrane, različita uprizorenja starih zaboravljenih igara, ručnog rada, degustacije slastica i jela kako od bundeva tako i drugih plodova. Birat će se najteže, najmanje i najinteresantnija buče kao i najljepši štand te najbolje slatko i slano jelo od buče. Priredit će se i gastro show u kojem će sudjelovati poznati kuhari uz mnoga druga iznenađenja.

Kulturno-umjetnička društva i različiti izvođači iz cijele Hrvatske predstavit će se, osim nastupom, i prezentacijom na „štandu“ gdje će predstaviti svoje autohtone proizvode, suvenire, slastice. MKD Ilinden također će sudjelovati prezentacijom tradicionalnih makedonskih slatkih i slanih jela te etno radova.

*
Nastup MKD Ilindena je realiziran sredstvima državnog proračuna Republike Hrvatske, posredstvom Savjeta za nacionalne manjine Vlade Republike Hrvatske, sredstvima Primorsko-goranske županije, te svesrdnom pomoći: Grada Rijeke, Vijeća MNM za grad Rijeku, Vijeća MKNM za PGŽ i nesebičnim zalaganjem svih pojedinaca u realizaciji ovog programa, na čemu im najtoplije zahvaljujemo.

FACEBOOK

facebook_page_plugin